Γεώργιος Χείλαρης

Στην Ιατρική και Χειρουργική κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έχει τις ιδιαιτερότητές της. Βασικό μας στοίχημα αποτελεί η επιστημονικά τεκμηριωμένη αλλά μετριοπαθής ενημέρωση των γυναικών για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και εν συνεχεία η εξατομικευμένη προσέγγιση στην θεραπεία τους.
Γεώργιος Χείλαρης M.D., FACOG

Ο Γεώργιος Χείλαρης είναι Χειρουργός, Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Β' Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου "ΥΓΕΙΑ".

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Έχει ειδικευτεί στις ΗΠΑ στη Μαιευτική & Γυναικολογία, στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας (UCLA: University of California, Los Angeles) και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Kέντρο RUSH Medical Center του RUSH University, στο Σικάγο του Ιλλινόις.

Έχει εξειδικευτεί στη Γυναικολογική Ογκολογία και στη Λαπαροσκοπική & Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική, στα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου STANFORD, στο Palo Alto της Καλιφόρνιας-ΗΠΑ, όπου και ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του το 2004.

Στην χώρα μας θεωρείται πρωτοπόρος στην Λαπαροσκοπική & Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική και Γυναικολογική Ογκολογία. Ενδεικτικά, ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό καινοτόμων επεμβάσεων που πρακτικά εισήγαγε στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται: η εκτέλεση για πρώτη φορά Λαπαροσκοπικής Ριζικής Υστερεκτομής με συστηματική πυελική και παρααορτική λεμφαδενεκτομία για καρκίνο τραχήλου το 2004, η χρήση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του Ρομποτικού Συστήματος Da-Vinci για σταδιοποίηση καρκίνου της μήτρας (ενδομητρίου) το 2009 (Δελτίο Τύπου: "Ρομποτική Χειρουργική στην υπηρεσία του Γυναικολογικού Καρκίνου") όπως και προσφάτως η πρώτη εκτέλεση Ρομποτικής (Da-Vinci) Ογκομείωσης για προχωρηνένου σταδίου καρκίνο ωοθηκών το 2018.

H ομάδα του έχει επίσης δημοσιεύσει σε έγκριτο επιστημονικό ιατρικό journal των ΗΠΑ μια σειράς λαπαροσκοπικών ογκολογικών επεμβάσεων από την περίοδο 2004-2008., καθώς και την πρώτη επίσημη μελέτη από την χώρα μας Ριζικής Υστερεκτομής με Λαπαροσκοπική μέθοδο (Εδώ θα δείτε το συγκεκριμένο βίντεο με αποσπάσματα "Λαπαροσκοπικών Ριζικών Υστερεκτομών". Προσοχή! Τo βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα πραγματικών επεμβάσεων).

Εδώ και 15 χρόνια επομένως, ο Γεώργιος Χείλαρης με την ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς τέτοιων επεμβάσεων, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της Γυναικολογικής Ογκολογικής Χειρουργικής, εφάμιλλες των μεγαλύτερων ιατρικών κέντρων των ΗΠΑ.

Η χειρουργική ομάδα του κου Χείλαρη αποτελείται από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και έχει έδρα το νοσοκομείο "ΥΓΕΙΑ" στην Αθήνα. 

Ο κος Χείλαρης είναι εκ των συντονιστών του "Ογκολογικού Συμβουλίου Μαστού και Γυναικολογικών Οργάνων" του Νοσοκομείου "ΥΓΕΙΑ".

Από το 2007 έως σήμερα, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου STANFORD στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κατέχοντας τον τίτλο του  Λέκτορα Μαιευτικής-Γυναικολογίας & Γυναικολογικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Εκεί διδάσκει, χειρουργεί και εκπαιδεύει τους φοιτητές, ειδικευόμενους και υποειδικευόμενους, πάνω από 100 ώρες κάθε χρόνο.

Είναι ο Ιδρυτής της ΑμΚΕ AWARE και ο επικεφαλής του Παγκόσμιο Κινήματος Εndomarch (Endomarch Worldwide Movement) στην χώρα μας, έχοντας με επιτυχία δημιουργήσει στην το Endomaarch Greece με έντονο κοινωνικό έργο για την ενημέρωση των χρόνιων γυναικολογικών παθήσεων και την πάθηση της Ενδομητρίωσης.

Το πεδίο της εξειδίκευσής μας είναι η χειρουργική θεραπεία όλων των μορφών γυναικολογικού καρκίνου καθώς και των βαρύτερων περιπτώσεων καλοήθων παθήσεων με σημαντική πείρα στην ενδομητρίωση & τους μεγάλους καλοήθεις όγκους (ινομυώματα, ευμεγέθεις κύστεις κοκ).

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως η λαπαροσκοπική ή ρομποτική χειρουργική, για τις οποίες αποτελούμε πρότυπο αναφοράς τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Προφανώς η κλασική "ανοικτή" χειρουργική, αποτελεί επίσης τη μέθοδο εκλογής μας, σε καρκίνο ωοθήκης προχωρημένου σταδίου (ΙΙΙ και IV).

Η ομάδα μας αποτελείται από ιατρούς πολλών χειρουργικών και παθολογικών ειδικοτήτων. Σε σύνθετες ιατρικά περιπτώσεις, σε βαριά ή πολύ σπάνια περιστατικά, συνεδριάζουμε για τη ιδανικότερη θεραπευτική προσέγγιση. Επιπλέον αν κριθεί από την ομάδα μας σκόπιμο, ζητάμε και τη γνώμη των συνεργατών μας στις ΗΠΑ, μέσα από τη συνεχή συνεργασία μας με το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του STANFORD University στη Καλιφόρνια.

Από το 2007 ο Γεώργιος Χείλαρης ανήκει στο διδακτό προσωπικό του Πανεπιστημίου STANFORD της Καλιφόρνιας. Εκεί από τη θέση του Λέκτορα Μαιευτικής-Γυναικολογίας, κάθε χρόνο συνεισφέρει 100 ώρες διδασκαλίας σε φοιτητές στην Ιατρική Σχολή και ειδικευόμενους χειρουργούς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Παράλληλα συντονίζει και διδάσκει τους μετεκπαιδευόμενους χειρουργούς στο τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας, σε λαπαροσκοπικές, ρομποτικές και ανοικτές επεμβάσεις.

Εκεί συνεργάζεται στενά με τους μέντορές του, δύο κορυφαίες προσωπικότητες της Ιατρικής, τον Jonathan Berek, M.D., FACOG, MMS και τον Camran Nezhat, M.D., FACOG, FACS.

O Jonathan Berek είναι καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και διευθυντής του Γυναικολογικού Ογκολογικού Κέντρου του Stanford (Stanford Women's Cancer Center at the Stanford Advanced Cancer Center). Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους στο κόσμο επιστήμονες και χειρουργούς στη Γυναικολογική Ογκολογία με τεράστιο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο. Τα συγγράμματα του αποτελούν τη "βίβλο" της Γυναικολογίας και Ογκολογίας για φοιτητές και ιατρούς σε όλο το κόσμο.

Ο Camran Nezhat, είναι καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Stanford και στο UCSF στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου προηγμένης Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου. Θεωρείται "πατέρας" της μοντέρνας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα λαπαροσκοπικών επεμβάσεων για πρώτη φορά παγκοσμίως, επεμβάσεις που σήμερα έχουν πλέον καθιερωθεί σαν επεμβάσεις ρουτίνας σε όλο το κόσμο. Το ερευνητικό και χειρουργικό του πεδίο εστιάζεται στην ενδομητρίωση (στις βαρύτερές της μορφές της) και την λαπαροσκοπική και ρομποτική γυναικολογική ογκολογία.

Ο Γεώργιος Χείλαρης είναι τακτικός ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και σεμινάρια ενώ παράλληλα έχει δώσει πολλές διαλέξεις στις Ιατρικές σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Εργασίες και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

 Έχει επίσης συγγράψει κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία χειρουργικής και ογκολογίας.

O Γεώργιος Χείλαρης είναι Χειρουργός, Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Β' Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα.

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
9 Ιουλίου 1971 - Αθήνα, Ελλάδα.

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ:
Διευθυντής, Β΄Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΘΕΣΗ:
Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας, Τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου STANFORD, Palo Alto, California, ΗΠΑ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Υποειδικότητα:
2002-2004: Γυναικολογική Ογκολογία ΚΑΙ Προηγμένη Λαπαροσκοπική & Ρομποτική, Γυναικολογική Χειρουργική STANFORD University School of Medicine, Palo Alto, California, ΗΠΑ.

Ειδικότητα:
1999-2002: Ειδικότητα Μαιευτικής Γυναικολογίας. RUSH University Medical Center, RUSH Medical College, Chicago, Illinois, ΗΠΑ.

1998-1999: Ειδικότητα Μαιευτικής Γυναικολογίας (Internship) UCLA David Geffen School of Medicine, Los Angeles, California, HΠΑ.

Ιατρική Σχολή:
1990-1996: Ιατρική Σχολή , Τμήμα Επιστημών Υγείας, Παν/μιο Πατρών. Ελλάδα

1996: Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών.

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ:
American College of Obstetricians & Gynecologists (ACOG) Τακτικό Μέλος.
The American Board of Obstetrics and Gynecology (ABOG) - Diplomate.
Society of Gynecologic Oncologists (SGO) - Τακτικό Μέλος.
South Eastern European Robotic Surgical Society (SEERSS) - Ιδρυτικό Μέλος
American Association of Gynecologic Laparoscopists (AAGL) - Τακτικό μέλος
Ad-hoc Reviewer, Journal of Minimally Invasive Gynecology (JMIG).
European Society of Gynecologic Oncology (ESGO).
International Gynecological Cancer Society (IGCS).
American Medical Association (AMA)
Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ & ΑΔΕΙΕΣ:
Δίπλωμα - American Board of Obstetrics and Gynecology - ABOG (Diplomate and Board Certified), 01/2010
Δίπλωμα ανακήρυξης σε Λέκτορα Μαιευτικής-Γυναικολογίας, STANFORD University School of Medicine, ΗΠΑ, 04/2007
Δίπλωμα Υποειδικότητας, Προηγμένης Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής, Γυναικολογικής Χειρουργικής και Γυναικολογικής Ογκολογίας, STANFORD University School of Medicine, Palo Alto, California, ΗΠΑ, 06/2004.
Τίτλος Ειδικότητας και Αναγνώριση Ειδικότητας στην Ελλάδα 01/2004
Δίπλωμα Ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, RUSH University Medical Center, Chicago, Illinois, ΗΠΑ, 06/2002
Δίπλωμα, United States Medical Licensing Examination step 3, 2/2002
Δίπλωμα Ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, UCLA School of Medicine, Los Angeles, California, ΗΠΑ, 06/1999
Δίπλωμα, Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG), Certification # 0-536-201-7, 4/1998.
Δίπλωμα, United States Medical Licensing Examination step 2, 10/1998
Δίπλωμα, United States Medical Licensing Examination step 1, 3/1997
Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, 06/1996
ACLS (Advanced Cardiac Life Support) = Συνεχείς ανανεώσεις
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην πολιτεία της California, License #: A-78470
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην πολιτεία του Illinois, License #: 125-040263
Άδεια χορήγησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις ΗΠΑ (DEA - Drug Enforcement Administration), License #: BH7826019, 06/2002
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Αθήνα, 09/1996

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ-ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ:
STANFORD University Hospitals and Clinics, Palo Alto, CA
O’Connor SurgiCenter, San Jose, CA
RUSH University Medical Center, Chicago, IL
Illinois Masonic Medical Center, Chicago, IL
RUSH North Shore Hospital, Skokie, IL
Copley – RUSH Medical Center, Aurora, IL
West Suburban Medical Center, Chicago, IL
Oak Brook Institute for Endoscopy, Oak Brook, IL
UCLA Medical Center, Westwood, Los Angeles, CA
Olive-View UCLA Medical Center, Sylmar, CA

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ & ΕΠΑΙΝΟΙ:
03/2011: Ανακοίνωση-δημοσίευση: H πρώτη Ρομποτική επέμβαση στον όμιλο ΙΑΣΩ, Αθήνα

07/2009: Ανακοίνωση-δημοσίευση: Η Πρώτη στην Ελλάδα, Ρομποτική Γυναικολογική
Ογκολογική Επέμβαση (Ολική Υστερεκτομή και Πλήρης Λεμφαδενεκτομή για καρκίνο μήτρας) - Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, Αθήνα.

04/2007: Προαγωγή από Επιμελητή σε Λέκτορα Μαιευτικής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του STANFORD University, Palo Alto, California, ΗΠΑ.

09/2008: Δημοσίευση σε ξένο επιστημονικό περιοδικό της πρώτης σειράς από την Ελλάδα, γυναικολογικών ογκολογικών περιστατικών, που αντιμετωπίσθηκαν αποκλειστικά με λαπαροσκοπική χειρουργική.

11/2004: Δημοσίευση: Η πρώτη στην Ελλάδα, Λαπαροσκοπική Γυναικολογική Ογκολογική επέμβαση και συγκεκριμένα Ολική Λαπαροσκοπική Ριζική Υστερεκτομή τύπου ΙΙΙ με πλήρη λεμφαδενεκτομία (Πυελική και Παρααορτική) για καρκίνο τραχήλου σταδίου ΙΙΑ. - Νοσοκομείο ΙΑΣΩ General, Αθήνα.

04/2002: 1η θέση στο Ετήσιο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό διαγωνισμό: "Comparison of fertilization and conception rates among IVF, ICSI and split IVF-ICSI procedures in a tertiary ART Center. Is there a difference?" Rush University Medical Center, Chicago, Illinois, ΗΠΑ.

10/2000: "Ειδικευόμενος του τριμήνου - Φθινόπωρο 2000". A.O.A. Distinction. Απονέμεται κάθε τρίμηνο από την Εταιρία Άλφα-Ωμέγα-Άλφα (AOA Society of Rush Medical College) σε έναν ειδικευόμενο του Ιατρικού Κέντρου με την κορυφαία συνεισφορά στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρική Σχολής του RUSH Medical College. Chicago, Illinois, ΗΠΑ.

01/1999: Καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους πρωτοετείς ειδικευόμενους του τμήματος Μαιευτικής Γυναικολογίας του UCLA Medical Center, στις ετήσιες παναμερικανικές εξετάσεις τμημάτων Μαιευτικής Γυναικολογίας (CREOG). Los Angeles, California, ΗΠΑ.

07/1996: Summa Cum Laude - Ιατρική Σχολή Παν/μίου Πατρών. Αποφοίτηση με βαθμό πτυχίου στο κορυφαίο 5% όλων των απόφοιτων του Ιουλίου του 1996.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
Pavlakis K, Messini i, Hilaris GE et al.:"Morcellating Uterine Mesenchymal Tumors. The pathologist's view". J of Obstet Gynaecol Res. 2017 Mar;43(3):580-586.

Hilaris GE. Textbook Chapter: "Introduction to Gynecologic Oncology" in Gouliamos, Andreou, Kosmidis "Imaging in Clinical Oncology". 1st Ed. 2013 Springer, 2nd Ed. 2017 Springer.

Hilaris GE. Textbook Chapter: "Clinical Implications in Gynecologic Oncology" in Gouliamos, Andreou, Kosmidis "Imaging in Clinical Oncology" 1st Ed. 2013 Springer, 2nd Ed. 2017 Springer.

Hilaris GE et al.: "Feasibility, safety, and cost outcomes of laparoscopic management of early endometrial and cervical malignancy". JSLS. 2009 Oct-Dec;13(4):489-95.

Hilaris GE. Texrtbook Chapter: " Thoracic Endometriosis", in "Nezhat's Operative Gynecologic Laparoscopy and Hysteroscopy". 3rd edition, Cambridge University Press 2008.

Hilaris GE et al. Total Laparoscopic Radical Hysterectomy (type III) in a 44 y.o patient with stage IIA barrel-shaped cancer of the cervix. A recently reported case in a Greek tertiary center". Hellenic Journal of Obstetrics and Gynecology; 2005 Oct-Dec:279-291

Hilaris GE, Payne C, Cannon W, Osias J, Nezhat CR. Synchronous rectal-vaginal, urinary bladder, and pulmonary endometriosis. JSLS. 2005 Jan-Mar;9(1):78-82.

Hilaris GE, Nezhat CR. Συγγραφή Κεφαλαίου: "Endometriosis and Pelvic Pain" in SLS's "Prevention and Management of Laparoendoscopic Surgical Complications" 2nd Edition, SLS publications, 2005.

 

 

 
 
 


 
   

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Ιατρικό Δυναμικό
Ιατρικό Δυναμικό

Διακεκριμένοι στον τομέα τους με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, πολυετή επαγγελματική εμπειρία και προσωπικό ήθος.

Νοσηλευτική Ομάδα
Νοσηλευτική Ομάδα

Με πανεπιστημιακές σπουδές στην νοσηλευτική, με εμπειρία & εξειδίκευση και φυσικά με αγάπη για την ασθενή.

Ογκολογικό Συμβούλιο
Ογκολογικό Συμβούλιο

Σκοπός μας η ακριβή διάγνωση της νόσου και η πιο κατάλληλη και σύγχρονη θεραπεία για την αντιμετώπισή της.