Ολική Υστερεκτομή

Η Ολική Υστερεκτομή (Αφαίρεση Σαλπίγγων & Ωοθηκών), είναι η αφαίρεση ολόκληρης της μήτρας (δηλαδή του σώματος και του τραχήλου της μήτρας) καθώς και των σαλπίγγων και ωοθηκών. Πρόκειται για μία από τις συχνότερες γυναικολογικές επεμβάσεις με συνηθέστερες ενδείξεις τα ινομυώματα μήτρας, τις μητρορραγίες και την πρόπτωση (χαλάρωση) της μήτρας.

Στη γυναικολογική ογκολογική χειρουργική, η ολική υστερεκτομή είναι η πιο συχνή επέμβαση για τον καρκίνο του ενδομητρίου (ή πιο απλά καρκίνο της μήτρας) και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της χειρουργικής σταδιοποίησης για καρκίνο του ενδομητρίου.

Ενίοτε σε γυναίκες με κλινικά αρχικού σταδίου καρκίνο ενδομητρίου μπορεί να γίνει ολική υστερεκτομή και αφαίρεση σαλπίγγων και ωοθηκών χωρίς πλήρη χειρουργική σταδιοποίηση, εάν και εφόσον η ασθενής ενημερωθεί και δεχθεί ότι λόγω ευρημάτων στη τελική ιστολογική εξέταση τη μήτρας και των ωοθηκών, μπορεί να χρειαστεί δεύτερη επέμβαση πλήρους σταδιοποίησης.

Η επέμβαση αυτή εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοήθηση αν η χειρουργική ομάδα έχει την απαραίτητη εξειδίκευση και εμπειρία.

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ρομποτική Χειρουργική
Ρομποτική Χειρουργική

Χρησιμοποιούμε το Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci®, πολύ πριν γίνει γνωστό στην Ευρώπη (από το 2002 - Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "Stanford" Καλιφόρνια).

Επεμβάσεις στον Τράχηλο
Επεμβάσεις στον Τράχηλο

Σε αυτή την ενότητα περιγράφουμε συνοπτικά τις πιο συχνές τοπικές επεμβάσεις που γίνονται για τη θεραπεία της δυσπλασίας τραχήλου (όπως η κωνοειδής εκτομή, κ.α.)

Ολική Υστερεκτομή
Ολική Υστερεκτομή

Είναι η αφαίρεση του σώματος και του τραχήλου της μήτρα, των σαλπίγγων & ωοθηκών και είναι η πιο συχνή επέμβαση για τον καρκίνο του ενδομητρίου (ή πιο απλά καρκίνο της μήτρας).