Ολική Υστερεκτομή

Η Ολική Υστερεκτομή (Αφαίρεση Σαλπίγγων & Ωοθηκών), είναι η αφαίρεση ολόκληρης της μήτρας (δηλαδή του σώματος και του τραχήλου της μήτρας) καθώς και των σαλπίγγων και ωοθηκών. Πρόκειται για μία από τις συχνότερες γυναικολογικές επεμβάσεις με συνηθέστερες ενδείξεις τα ινομυώματα μήτρας, τις μητρορραγίες και την πρόπτωση (χαλάρωση) της μήτρας.

Στη γυναικολογική ογκολογική χειρουργική, η ολική υστερεκτομή είναι η πιο συχνή επέμβαση για τον καρκίνο του ενδομητρίου (ή πιο απλά καρκίνο της μήτρας) και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της χειρουργικής σταδιοποίησης για καρκίνο του ενδομητρίου.

Ενίοτε σε γυναίκες με κλινικά αρχικού σταδίου καρκίνο ενδομητρίου μπορεί να γίνει ολική υστερεκτομή και αφαίρεση σαλπίγγων και ωοθηκών χωρίς πλήρη χειρουργική σταδιοποίηση, εάν και εφόσον η ασθενής ενημερωθεί και δεχθεί ότι λόγω ευρημάτων στη τελική ιστολογική εξέταση τη μήτρας και των ωοθηκών, μπορεί να χρειαστεί δεύτερη επέμβαση πλήρους σταδιοποίησης.

Η επέμβαση αυτή εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοήθηση αν η χειρουργική ομάδα έχει την απαραίτητη εξειδίκευση και εμπειρία.

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ογκομείωση
Ογκομείωση

Μία από τις βαρύτερες επεμβάσεις καθώς αφορά την αφαίρεση όλων των εμφυτευμένων όγκων από τα όργανα της κοιλιάς και τα εσωτερικά τοιχώματά της.

Λαπαροσκοπική Χειρουργική
Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Τη τελευταία δεκαετία, η λαπαροσκοπική χειρουργική έχει κατακτήσει μια σταθερή θέση ως εναλλακτική μέθοδο εκτέλεσης πολλών χειρουργικών επεμβάσεων.

Γονιμότητα & Καρκίνος
Γονιμότητα & Καρκίνος

Γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, που νοσούν από κάποιο τύπο γυναικολογικού καρκίνου, βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπες με την πιθανή απώλεια της δυνατότητας τεκνοποίησης.